Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на резени крушите.
В голяма купа сложете омекналото краве масло, кафявата и кристалната захар. Разбийте с миксер на пухкав крем.
Прибавете едно по едно яйцата, внимавайте да не се пребие сместа и стане зърнеста, затова изчаквайте, докато яйцето се усвои добре от масления крем, преди да сложите следващото.
Смесете брашното, ванилията и бакпулвера. Пресейте ги.
Добавете на порции при яйчено-маслената смес, бъркайки с лъжица. Излейте прясното мляко и хомогенизирайте добре всички продукти.
Застелете с хартия за печене тавичка (22 см) с откопчаващ се ринг. Изсипете сместа. Тя е полутечна, но в хода на печенето се сгъстява и сладкишът става с много сочна консистенция.
Поръсете с шоколадовите капки и наредете по ваш вкус крушите.
Изпечете сладкиша на 170 градуса в предварително загрята статична фурна за около 50 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Извадете изпечения плодов сладкиш, изчакайте 10 мин, освободете от формата и обърнете внимателно в подходяща чиния.
Обърнатият сладкиш с круши и шоколадови капки е готов.