Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз със зеленчуци в тиган

Ориз със зеленчуци в тиган

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Ориз със зеленчуци в тиган
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
22 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. бланширан
  • пилешко месо - 250 г филе
  • зеленчуци - 200 г замразен микс
  • сол
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в солена вода до полуготовност, след това се сипва в гевгир да се отцеди хубаво.

Докато варим ориза в тиган (уок), сипваме да загрее олио около 4 -5 с.л., нарязваме месото на хапки, подсушаваме го леко с кухненска хартия и го пускаме да се позапържи в олиото.

Често разбъркваме и щом месото си смени цвета, сипваме зеленчуците и позапържваме и тях. След като месото и зеленчуците са добре сготвени, прибавяме сол и черен пипер и сипваме и ориза.

Пържим още 1-2 минути и оризът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: