Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Ръжени гевреци с пресен лук и кашкавал

Ръжени гевреци с пресен лук и кашкавал

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Ръжени гевреци с пресен лук и кашкавал
Снимка: Петя Стойнева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
35
"Ръжените гевреци с пресен лук и кашкавал може да поднесете с айрян или чай, а защо не и с бяло вино."

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • пресен лук - 1 вр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният лук се задушава в малко олио.

Към брашното се прибавят киселото мляко с разтворената сода и разбитите яйца, кашкавал на кубчета и задушения лук.

Омесва се меко тесто, от което се оформят гевречета с еднакъв размер.

Пекат се в умерена фурна за 20 минути.

Ръжените гевреци с пресен лук и кашкавал може да поднесете с айрян или чай, а защо не и с бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: