Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хачапури»Хачапури със сирене, пресен лук и кашкавал

Хачапури със сирене, пресен лук и кашкавал

Vesela SHVesela SH
Чирак
51313126154
Хачапури със сирене, пресен лук и кашкавал
Снимка: Vesela SH
1 / 9
19/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Хапвайте тези хачапури още топли, за да усетите максимално всички наситени вкусове"

Необходими Продукти

  • За тесто
  • брашно - 750 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 125 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 250 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • магданоз - 4 стръка
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбъркайте яйцата, добавете разтопеното масло, затопленото мляко, солта и захарта, разбъркайте да се смесят съставките.

Отмерете 750 г брашно и прибавете към него сухата мая, разбъркайте.

Към останалите продукти добавете постепенно брашното и омесете меко тесто.

Завийте и го оставете на топло да втаса за около 30 мин. или докато удвои обема си.

През това време пригответе плънката.

В купа настържете сиренето и кашкавала, добавете нарязаните на ситно, пресен лук и магданоз, добавете яйцето, разбъркайте с вилица.

С намазнени ръце оформете топки, малко по-големи от яйце.

След като тестото е втасало го преместете на набрашнен плот и леко го разтегнете на руло, разделете го на 7-8 равни топчета, всяко топче разточете на малки питки и в средата на всяка питка сложете топка от плънката със сирене и кашкавал, съберете краищата на питката нагоре и прилепете, за да се затвори добре.

Така оформената топка натиснете леко с ръце и я обърнете обратно, надолу със слепената част, оформете с ръце плоска питка, ако ви е трудно използвайте точилка, но внимавайте да не стане питката много тънка и да излезе плънката.

Така пригответе и останалите питки.

Може да оформите хачапурите във вид на лодка.

Преди да изпечете хачапурите, намажете всяка питка с разбит жълтък и поръсете с настърган кашкавал.

Поставете хачапурите в тава върху хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на питката.

Докато са още топли, намажете хачапурите с масло и се насладете на прекрасния им вкус!

Хачапурите със сирене, пресен лук и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: