Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
Овесените ядки се накисват за 20 минути в гореща вода, отцеждат се и се пасират с орехите, банана, кокосовото масло и сушените сини сливи.
Към сместа се добавя какаото, разбърква се добре и се поставя в тава.
Охлажда се за 30 минути.
Приготвяне на крема:
Изстисква се сокът от портокалите, загрява се леко и се смесва с разтворения желатин.
Сместа се излива върху блата и се охлажда за 1 час.
Настъганите кори от портокала се задушават до омекване, след което се объркват със сок от лимон и мед.
Тази смес се използва за декориране на портокаловия сладкиша.
Преди сервиране портокаловият сладкиш може да се изреже с формички и да се сервира с декорация по избор.
Насладете се на свежия вкус на портокаловия сладкиш с овесени ядки и сушени сини сливи.