Кето мекици

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Кето мекици
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Сервират се топли кето мекици с кисело мляко и се хапват лакомо"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1
  • хуск - 1 с.л.
  • шарена сол - по желание кафена лъжичка
  • извара - 50 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се смесва със содата и след като шупне, се добавя прясното мляко.

Всички съставки се смесват добре, към тях се добавят яйцето, изварата и шарената сол.

Разбъркват се, за да може изварата да се разтвори в сместа. Най-накрая се добавя хускът.

Изчаква се сместа да достигне консистенция на тесто, тъй като хускът започва да абсорбира влагата от другите съставки.

Когато се получи своеобразното тесто за мекици, с намазани с масло ръце се оформят малки мекици, които се пържат в гореща мазнина.

А може и с лъжица, аз така направих, гребвам и слагам в тигана.

Сервират се топли кето мекици с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: