Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с вилица в купа. Единият домат се нарязва на малки кубчета и се прибавя към яйцата.
Половината част от мекото сирене / пресносолно или тип дунавия/ се прибавя към яйчената смес. Разбива се с помощта на вилица.
Тиган се намазнява с олио и загрява. Изсипва се половината от сместа на цялото дъно.
На половината част от омлетата се нарежда половината от останалото сирене и един домат, нарязан на шайби.
Подправя се с подправки по избор. Аз подправих с черен и червен пипер, шарена сол и босилек.
С шпатула се проверява дали е запечен отдолу и се обръща/затваря половината на апетитния омлет.
С останалите продукти се изпича и вторият омлет от меко сирене с домати по познатия начин.