Начин на приготвяне
Нарязваме шунката на кубчета, дивия чесън и магданоза на дребно и прибавяме към тях 2 с.л. домати от консерва. Разбъркваме ги.
В друг съд разбиваме яйцата с вилица и прибавяме щипка сол, а в чинийка настъргваме кашкавала.
В тиган слагаме бучка масло и като се разтопи и започне да образува пяна изсипваме яйцата. Разклащаме ги, за да се разнесат равномерно по дъното на тигана, след което изсипваме доматите с нарязаните в тях шунка и зеленини.
Леко с дървена лопатка смесваме плънката с яйцата, без много да разбъркваме, само толкова, че да разпределим плънката между тях.
Пържим, като разклащаме тигана напред-назад и леко отделяме и повдигаме краищата с лопатката, за да не залепне омлетът.
Когато омлетът е готов, го поръсваме с рендосан кашкавал, прегъваме го на две и го поставяме в чиния.
Сервираме Омлета с домати и див чесън и хапваме докато е още топъл. Така се усещат най-добре ароматите на масло и пресни зеленини.