Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с необикновен крем

Бисквитена торта с необикновен крем

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Бисквитена торта с необикновен крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
8
"Такава бисквитена торта не сте опитвали! Наистина е необикновена вкусна"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл за разбиване
  • кондензирано мляко - 50 г
  • крема сирене - 200 г
  • пудинг ванилия - 1 бр. без варене
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • бисквити - 400 г тип сандвич
  • прясно мляко - за топене на бисквитите
  • шоколад - 200 г
  • сметана - 50 мл течна сладкарска
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипете сметаната, кондензираното мляко, пудинга и сложете крема сиренето.

Разбийте с миксер до получаване на пухкав крем. Ако Ви се получи много гъст крема, добавете няколко супени лъжици прясно мляко и разбъркайте със шпатула.

Вземете бисквитите и всяка потапяйте в прясно мляко и ги подредете върху дъното на тава с диаметър 24 см..

Сложете половината крем, покрийте и заравнете равномерно.

Наредете втория ред бисквити, като пак ги потапяте в млякото и завършете с останалия крем.

В малка купа натрошете шоколада, сипете сметаната и разтопете в микровълнова или на водна баня.

Разбъркайте до получаване на шоколадов ганаш.

С тази смес покрийте вкусната бисквитена торта и по желание украсете с още бисквити и шоколадови пръчици.

Оставете в хладилник за няколко часа, да се охлади и стегне разкошната бисквитена торта с необикновен крем.

Източник: Блогът на Сия Рибагина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: