Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния от нахут и пилешки бутчета

Яхния от нахут и пилешки бутчета

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Яхния от нахут и пилешки бутчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Лесна и питателна яхния с нахут и пилешки бутчета - само ви трябва прясно изпечен домашен хляб"

Необходими Продукти

  • парти пилешки бутчета - 4 бр.
  • нахут - 1 голяма консерва
  • домати от консерва - 3 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • зехтин - 3 с.л.
  • моркови - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, задуших нарязания на ситно лук в загрят зехтин и добавих морковите на кръгчета, след това сложих доматите и подправките.

Прибавих нахута, отцеден от водата. Сложих и бутчетата.

Залях с вода, за да покрие продуктите в яхнията с нахут.

Варих под капак до готовност на месото - около 20 мин.

Лесна и питателна яхния с нахут и пилешки бутчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: