Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния с пилешки бутчета и зеленчуци

Яхния с пилешки бутчета и зеленчуци

SimonaSimona
Помощник Готвач
612542032641
Яхния с пилешки бутчета и зеленчуци
Снимка: Simona
1 / 3
10/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Традиционна яхнийка с пилешко месо и зеленчуци си направихме, много сме доволни"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • вода - 2 л.
  • картофи - 7 бр. (средно големи)
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • пушен червен пипер - 3 с.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата измиваме.

В тенджера сипваме олиото и ги запържваме до златисто от всички страни.

Измиваме зеленчуците и нарязваме картофите на едри кубчета, морковите на колелца, чушката също на едри парчета, лука нарязваме на ситно.

На домата премахваме люспата и също накълцваме на ситно.

Щом бутчетата са готови, слагаме пушения червен пипер и домата, объркваме.

Към тях прибавяме зеленчуците и наливаме водата.

Оставяме манджата да ври на слаб огън за около 30-40 минути.

След което премахваме от котлона, разтваряме брашното в малко вода и прибавяме в тенджерата с непрестанно бъркане.

Отгоре поръсваме яхнията със ситно нарязан магданоз.

Яхнията с пилешки бутчета и зеленчуци е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: