Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с нахут, грах и моркови

Пилешки бутчета с нахут, грах и моркови

Пилешки бутчета с нахут, грах и моркови
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Рецепта за заети домакини, която ще накара другите да си мислят, че сте прекарали часове в кухнята"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • зеленчуков микс - 500 г микс от нахут, грах, моркови
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките бутчета. В подходяща тава за печене налейте зехтина и добавете доматения сок.

Подредете пилешките бутчета върху соса. Овкусете със сол.

Отворете бурканчето с микс от нахут, грах и моркови. Зеленчуците са сварени и са готови за консумация.

Изсипете микса около бутчетата. Запечете в загрята фурна до 200 градуса, до готовност на бутчетата.

Трябва да добият златист загар. Готовото ястие поръсете с листенца босилек.

Пилешките бутчета с нахут, грах и моркови са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Mateva
Elena Mateva
Много вкусно се получи. Благодаря!
31.05.2019 12:43
1