Начин на приготвяне
Обелете краставицата и я нарежете на парчета.
Почистете една скилидка чесън и я нарежете заедно с магданоза.
Сложете продуктите в купата на блендер.
Добавете към тях мед, зехтин, лимонов сок, черен пипер, натрошено сирене и сметана.
Миксирайте съставките до получаване на средно гъста смес.
Прехвърлете в чиния апетитната млечна разядка и поръсете със свеж магданоз, люспи лют пипер и капки зехтин.
Бележка: Ако желаете разядката за нула време да бъде с по-гъста консистенция, може да настържете краставицата и да изцедите водата от нея, след което да я сложите към съставките и да миксирате. На мен ми се получи малко по-рядка, защото краставицата пусна доста вода и се наложи да добавя още сирене, за да се сгъсти.
Опитайте, разядката наистина е уникално вкусна!
Източник: Блогът на Сия Рибагина