Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват се и се рендосват на едро ренде, след което се поръсват със сол на вкус и се разбъркват хубаво.
Загряваме тиган или тавичка, чието дъно сме намазали с 2 с.л. олио, и отгоре изсипваме и разпределяме равномерно картофите, като леко ги притискаме и заглаждаме с лъжица.
Печем върху не много силен котлон за около 5 минути, след което с помощта на капак или голяма чиния (като внимаваме да не си изгорим ръцете) обръщаме картофения блат, мажем тигана/ тавата с 2 с .л. олио и връщаме блата внимателно да се изпече и от другата страна (около 5 мин.).
След като е полу-готово, мажем отгоре с лютеницата, нареждаме резените колбас, поръсваме с натрошено сирене и настърган кашкавал и печем до готовност.
След като е готово ястието, го махаме от огъня и задушаваме с капак или фолио за 1-2 мин, след това сервираме.
Забележка: Аз съм използвала електрическа тефлонова тава с диаметър 22 см.
Ако желаете, може да прибавите нарязани на тънки лентички чушки и кромид лук или други зеленчуци според предпочитанията Ви.
Поръсила съм ястието с пресен босилек, може да го замените с друга свежа подправка.
Коментари