Начин на приготвяне
Сложете пилешкото месо в тенджера под налягане с малко сол и лъжичка захар.
Ползвах бутчета, защото месото е по-крехко, може да ползвате и филе, захарта добавям за по-бързо увиране на водата. Варете месото в тенджерата 15 мин.
Извадете, охладете и обезкостете. Отцедете бульона в друга тенджера.
През това време нарежете моркова, лука и зелето.
Сложете в дълбок тиган зехтина и загрейте. Сложете зеленчуците и запържете за 5-6 минути до омекване.
Разбъркайте и добавете пушения червен пипер и лютия пипер. Ако не обичате пикантно, може да не го добавяте. Запържете всичко още за минута. Махнете от котлона.
Сложете тенджерата с бульона на печката, кипнете и добавете запържените зеленчуци и нарязаната червена чушка, разбъркайте и добавете обезкостеното месо.
Подправете със сол, черен пипер и чубрица, разбъркайте и варете десетина минути.
Накрая добавете магданоз и лимонената киселина, разбъркайте и махнете от котлона.
При поднасяне поръсете зелевата чорба с лют пипер на люспи.
Уникалната зелева чорба за нула време е готова.
Коментари