Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка от червена леща и зелени маслини

Разядка от червена леща и зелени маслини

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Разядка от червена леща и зелени маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Разядка от червена леща и зелени маслини - идеална за похапване с домашна пърленка или зеленчукови пръчици."

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • зелени маслини - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • сок от лимон - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата, сваряваме я за 15 минути и оставяме да се охлади.

Отцеждаме лещата и я прехвърляме в блендер.

Нарязваме зелените маслини и чесъна, добавяме ги към лещата и пасираме.

Добавяме сусамовия тахан, зехтина, лимоновия сок, подправките и пасираме до получаването на гладка еднородна смес.

Украсяваме веган разядката с няколко зелени маслини.

Сервираме поръсена със зехтина и кимиона.

Разядка от червена леща и зелени маслини - идеална за похапване с домашна пърленка или зеленчукови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: