Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе със сметана и пармезан

Пилешко филе със сметана и пармезан

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Пилешко филе със сметана и пармезан
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пилешко филе със сметана и пармезан - усетете аромата на пилешко със сметана и пресни подправки"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 12
  • чесън - 4 скилидки
  • животинска сметана - 250 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • пармезан - 75 г
  • кашкавал - 75 г + още малко за отгоре
  • магданоз
  • пресен чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се запечатва в тиган с гореща мазнина, олио и масло. Като стане кафяво или както го харесвате, го извадете от тигана.

Сложете да задушите нарязания лук на ситно и скилидки чесън. Прибавете прясното мляко и сметаната, настърганите пармезан и кашкавал и гответе до готовност, да се стопи сиренето и да се сгъсти соса.

Изключете котлона и прибавете пилешкото филе. Нека поеме ароматите на соса.

Сервирайте пилешко филе със сметана и пармезан с допълнително настърган кашкавал отгоре, потърсете с черен пипер и нарязан магданоз, пресен чесън по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: