Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с пармезан и задушени зеленчуци

Пилешко филе с пармезан и задушени зеленчуци

Пилешко филе с пармезан и задушени зеленчуци
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
03/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Какъв по-хубав завършек на седмицата от една семейна вечеря с пилешко филе и задушени зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 650 г /3 бр./
  • гъби - 250 г
  • броколи - 450 г
  • зелен лук - 48 г
  • моркови - 150 г
  • чесън - 7 г
  • пармезан - 50 г
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезципете пилешкото филе, измийте го и го подсушете.

В купа сложете олиото и подправките и разбъркайте. С помощта на четка намажете филетата от двете страни и ги подредете в чиния.

Покрийте ги с домакинско фолио и оставете в хладилника да си почине.

Измийте гъбите и ги нарежете на четири. Морковите нарежете на филийки, зеления лук наситнете. Загрейте маслото в тиган и добавете чесъна, нарязан на филийки, гъбите, лука, и морковите и оставете да се задуши.

След това добавете броколите, овкусете по вкус и гответе под капак до готовност на зеленчуците.

Извадете пилешкото месо от хладилника и го подредете в предварително подготвени листи алуминиево фолио.

Налепете пармезан на всяко филе и добавете по няколко парченца масло.

Завийте всеки лист, така че да покрие пилешките филета, и печете в загрята на 180 °C фурна за около 35 минути.

След това извадете от фурната, отворете фолиото и печете за още 7-8 минути.

Поднесете със зеленчуците.

Да ви е сладко с това пилешко филе с пармезан и задушени зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: