Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с кисели краставички, бекон и гъби

Пилешко филе с кисели краставички, бекон и гъби

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Пилешко филе с кисели краставички, бекон и гъби
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2с Видео
19/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Пилешко филе с кисели краставички, бекон и гъби - балкантурист рецепта, любима на мнозина"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 г
  • пушен бекон - 100 г
  • стерилизирани гъби - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • бяло вино - 50 мл
  • кисели краставички - около 100 г
  • сметана за готвене - 150 мл
  • соев сос - 2 ч.л.
  • вегета - 1 ч.л. равна
  • черен пипер - 1/3 ч.л. смлян
  • сол - на вкус
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на тънки ленти. Добавяме соевия сос и вегетата. Разбъркваме добре и го оставяме да се маринова за 30 минути.

Нарязваме бекона, както ни е удобно, важно е да не е на много малки парченца.

Загряваме олиото в тигана и пускаме бекона да се запържи за 2-3 минути.

Гъбите изсипваме в гевгир или цедка, да се отцедят от сока.

След 2-3 минути добавяме месото. Запържваме го по 3 минути от двете страни. После добавяме отцедените гъби. Подправяме със сол и пипер на вкус. Готвим още 5-6 минути и наливаме виното.

Разбъркваме добре и след няколко минути, колкото да се изпари алкохолът, добавяме топеното сирене. Начупваме го с лъжицата на по-малки парченца и наливаме сметаната.

За да предотвратим вероятно пресичане на сметаната, преди да я добавим, намаляваме котлона.

Оставяме ястието да къкри около 5-6 минути. През това време нарязваме краставичките на жулиени и накрая ги добавяме в тигана.

След минута пилешкото филе с гъби е готово.

Не мога да ви опиша апетитния аромат, който се носи из кухнята ми.

Поднесете пилешко филе с кисели краставички, бекон и гъби топло с чаша бяло вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: