Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло Стефани с бекон и кисели краставички

Руло Стефани с бекон и кисели краставички

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1411k6269732
Руло Стефани с бекон и кисели краставички
Снимка: TanyaGyurova
1 / 5
06/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - ок. 1 кг смес
  • яйца - 3 бр.
  • кисели краставички - 5 - 6 бр. (ако са от малките - 8 бр.)
  • бекон - ок. 200 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • кимион
  • риган - или чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте каймата, като добавите към нея ситно нарязания лук и подправките по ваш вкус.

Добавяте 1 яйце към каймата и я размесвате добре.

Слагате каймата в хладилника за ок. 10 мин, докато сварите останалите две яйца.

След като яйцата са сварени и охладени, ги обелвате разрязвате на две половинки.

Разстилате каймата върху фолио за печене, намазано с олио на пласт с дебелина ок.1 см.

Нарязвате бекона на резенчета и редите яйцата по дължина на пласта кайма.

Върху яйцата слагате бекона, а отстрани редите киселите краставички на дълги резени.

После внимателно подхващате фолиото от двете страни и повдигате краищата, за да затворите рулото Стефани.

След като затворите, притискате внимателно, за да се убедите, че няма процеп отгоре или отстрани.

Приготвяте си тавичка с подходящ размер (с дължината на полученото руло) и я намазвате с олио.

Хващате рулото заедно с фолиото и внимателно го изсипвате/плъзгате в тавата, като частта, където се съединява, трябва да се падне отдолу.

Поръсвате соленото руло с малко олио и сипвате малко вода на дъното на тавата, за да не загаря мазнината.

Печете руло Стефани с бекон и кисели краставички на 200 градуса до приятен загар на рулото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stoevmobile
Stoevmobile
Добре изглежда! :)
07.01.2021 22:14