Пържен свински език

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пържен свински език1 / 2
29/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Истински деликатес е този пържен свински език, ценителите на вкусната храна ще го потвърдят"

Необходими Продукти

  • език - 2 - 3 бр. свински
  • корени - за супа (пащърнак, морков, магданозени корени)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 зрънца
  • яйца - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • оцет
  • магданоз
  • мазнина
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре свинските езици и ги сложете да се варят с корените за супа, нарязани дребно, дафиновия лист, зърна черен пипер и бахар.

Към края добавете виното и доварете.

Сварените езици обелете. Нарежете ги на филийки.

Скълцайте главата лук и я разбъркайте със ситно нарязан магданоз, черен пипер.

Потапяйте езика в тази смес, разбито яйце и пържете до готовност.

Поднесете пържения свински език с лимонови резенчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: