Испански сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Испански сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Няма месо, което да не стане още по-вкусно, когато е поднесено залято с този сос"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 15 - 200 г печено
  • шунка - 100 г
  • корени - за супа
  • бекон - или сланина
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и изпържете ситно нарязания бекон/сланина. Добавете скоро ситно нарязаното телешко и шунката.

Добавете и дребно нарязаните корени за супа - глава лук, морков, малко целина. Овкусете с черен пипер и подправки на вкус.

След като месото омекне, поръсете с брашно, разбъркайте няколко пъти и долейте бульон или вода и оставете да поври.

Подправете с черен пипер и лимонов сок, както и сол при нужда.

Този сос може да поднесете към печено или задушено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: