Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Гъби със сос по испански

Гъби със сос по испански

Гъби със сос по испански
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Имаме си нова най-любима рецепта с гъби и веднага я споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • печурки - 800 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • топено сирене - 100 г
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • чесън на прах - щипка
  • пресен лук - 1 стрък
  • масло - 10 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на ивици, сложете масло в тиган и започнете да ги запържвате, като сипете малко вода, ако не са си пуснали.

След като се запържат леко, сипете готварската сметана и топеното сирене.

Разбъркайте и поръсете със подправката и малко сол.

Оставете на котлона да покъкрят, докато се сгъсти леко сосът на аламинута.

Сервирайте топли, поръсени с малко чесън на прах и пресен лук.

Гъбите със сос по испански са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Това не е испанска рецепта, Ваня... Хубава е, но не можем да пишем на всичко "по испански",за да ни го сметнат за тематично...
27.02.2018 15:00
4
Покажи всички подкоментари