Начин на приготвяне
За кюфтенцата смелете в блендер или кухненски робот морковите, магданоза, хляба и чесъна.
Прехвърлете в купа и смесете с каймата, галетата, яйцето, прясното мляко и подправките.
От тази смес оформете кръгли топчици-кюфтенца с големина малко повече от орех, като намазнявате ръцете си, за да не ви лепне.
Оваляйте в брашно всяко топче и подредете в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка.
Поставете в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути, след което обърнете всяко кюфтенце и печете още 5-6 минути.
За сосчето накълцайте на ситно лука и чесъна и ги задушете за 5-6 минути в зехтина.
Сложете доматения концентрат и гответе още минута -две.
Налейте виното и оставете на отворен капак, за да се изпари алкохолът, след това сложете водата, кубчето бульон и овкусете със сол и подправките.
Оставете да покъкри няколко минути докато се редуцира малко и покрийте кюфтенцата със соса.
Аз ги прехвърлям в по-малка тавичка.
Пъхнете отново във фурната за 15 минути на същата температура (180 градуса).
Готовото ястие поръсете със свеж, накълцан магданоз и поднесете топло.
Добър апетит!