Начин на приготвяне
Ориз с пресен чесън и чери домати - икономично постно ястие.
Чесънът се почиства, измива се и се нарязва на ситно. Чери доматките се режат на половинки.
Лукът се обелва и се реже на полумесеци. Зелената чушка се почиства от семките и се реже на ситно.
В тиган се капва олиото и в него се задушават зеленчуците.
След това се добавя измитият ориз, 3 ч.ч. вода, подправките и се разбърква добре.
Щом заври, се захлупва с капак, котлона се изключва и тиганът се покрива с кърпа.
Оставя се на котлона, покрит с кърпата, докато оризът в тигана поеме течността.
Няма нужда да се бърка, ако тиганът ви е с незалепващо покритие.
Получи се много вкусен постен ориз. Да ви е сладко!