Начин на приготвяне
Започнете с ориза, измийте го много добре под течаща вода, залейте го със студена вода и оставете настрани, докато ви потрябва.
Нарежете почистените лук на ситно, а праза на колелца.
В тенджера прибавете олиото и оставете да нагрее, прибавете лука и праза, задушете до прозрачен цвят на лука.
Прецедете ориза и го прибавете към тях, разбъркайте. Прибавете доматения сок и топлата вода, поръсете с черен пипер и посолете на вкус, разбъркайте.
След като заври, поставете чери доматите, варите на бавен огън до готовност на ориза.
Поръсете ориза с домати със ситно нарязан магданоз, разбъркайте и премахнете съда от котлона.
Затворете капака и оставете да се задуши оризът с чери домати и праз за 10 минути преди сервиране.