Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Задушени гъби кладница

Задушени гъби кладница

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Задушени гъби кладница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Задушените гъби кладница са подходящи за основно ястие или като гарнитура към месо."

Необходими Продукти

  • кладница - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • магданоз - 3 стръка
  • зехтин - 5 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на едри парчета и се задушават в зехтина за 10 минути.

Прибавят се зеленият лук и магданозът.

Овкусява се със сол, черен и червен пипер и готвенето продължава още 5 минути. Накрая се добавя лъжица оцет и ястието от кладница се оставя на изключен котлон.

Задушените гъби кладница са подходящи за основно ястие или като гарнитура към месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: