Начин на приготвяне
Разбивате много добре захарта с яйцата с миксер или тел за разбиване. Добавяте олиото и ванилията и отново разбърквате.
Пресявате брашното заедно с бакпулвера и малко по малко при непрекъснато разбиване го добавяте към течната смес и разбивате до получаване на гладка смес.
Добавяте и орехите, след което разбърквате. Намазвате формата за кекс с олио и изсипвате сместа, като оставяте 1 кафена чаша от нея, в която добавяте какаото, за да я оцветите.
Изсипете какаовата смес равномерно върху ваниловата.
Печете шарения кекс в предварително загрята на 180 °C фурна за около 40 минути, като проверявате дали е изпечен, като го бучнете с клечка за зъби - ако излезе суха, пухеният кекс е готов.
След като изстине, поръсвате вашия пухкав кекс с пудра захар.