Начин на приготвяне
Обелваме печените червени чушки, смиламе ги с машинка за смилане на месо.
Обелваме доматите и ги настъргваме на ренде. Морковите ги поставяме във вряща вода и ги бланшираме за 3 минути.
Охлаждаме ги и тях смиламе на машинката. Почистваме 2 връзки магданоз и го нарязваме на ситно. Патладжаните също смиламе с машинката.
На огъня поставяме голяма тава и слагаме настърганите червени домати. Изчакваме да се сгъстят като непрекъснато бъркаме, докато остане 1/3 от първоначалния им обем.
След това добавяме приготвените смлени червени чушки, морковите, патладжаните, олиото, захарта и солта.
Разбъркваме сместа и оставяме да се сгъсти до желаното, сваляме от огъня. След това я пълним в бурканчета, затваряме с капачки. Стерилизираме ги за около 10-15 минути.