Хаш браунс (Hash browns)

Хаш браунс (Hash browns)
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Хаш браунс Hash browns са щатска класика - отлични за гарнитура на меса, с печена царевица и вкусни bbq сосове"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Hash browns е типично американско ястие, сервирано за закуска, компанията на изпържени яйца и хрупкав бекон.

Представлява изпържени до златисто настъргани или нарязани на тънко картофи.

За целта вземете няколко картофа, обелете ги и ги настържете на едро ренде.

Сложете ги в купа със студена вода, след което ги изцедете. Най-добре ги поставете в тензух или кърпа и хубаво ги изстискайте, докато се отцедят. Овкусете ги със сол и подправки на вкус.

В тиган със загрято олио изпържете картофите, като ги оформите на малки картофени шницели.

С помощта на решетъчна лъжица ги обърнете, за да получат кафеникав цвят и от другата страна.

Готовите Хаш браунс сложете върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, след което ги сервирайте, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: