Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на големи кубчета.
Пуснете ги в тенджера с вряща вода заедно със дафиновия лист, индийско орехче, зрънцата черен пипер и хвойна, зехтина и малко сол.
Сварете картофките до пълна готовност, отцедете ги и намачкайте със маслото, сметаната, сол, фино смлян черен пипер и сушен копър.
Сложете на котлона нова вода и когато заври, сложете граха и варете според указанията на пакета. Бланшираният и след това замразен грах се готви много бързо. В същата вода попарете кейла, почистен от твърдите жилички. Варете и него докато омекне, около 8-10 минути, зависи колко са дебели листата.
Към намачканите картофи добавете отцедения грах и накълцаното къдраво зеле, разбъркайте и доовкусете картофената салата с още сол, пипер, масло и каквото ви харесва.
Поднесете този стампот с кейл за компания на наденички и сушено свинско филе на тънки слайсове или нарязано на ленти.
Добър апетит!