Начин на приготвяне
За бързи кисели краставички колелцата краставица се слагат в купичка. Към тях се прибавят продуктите за маринатата и се разбърква. Затопля се за 30 секунди в микровълновата и се оставя в хладилника за 1 час.
За светлия сос се наситняват магданозът и копърът, смесват се с останалите продукти и се разбърква добре.
За лютия сос на котлона се загрява олиото. Намаля се на слаб огън и при постоянно разбъркване се прибавя подсладителят, доматеното пюре, чили сосът и накрая майонезата. Разбърква се до получаването на хомогенна смес. Когато това стане, се сваля от котлона и се оставя настрана.
Продуктите за тофуто, без галетата, се смесват в купичка и се разбъркват. Половината се изсипва в чиния и към тази смес се прибавя галетата. Към другата смес в купичката се налива 4-5 с.л. вода. Разбърква се добре до хомогенна смес.
Тофуто се разрязва на 2 филии по дължина. Всяка филия се потапя в течната смес и след това обилно се овалва в брашнената смес с галетата. В обилно сгорещено олио се изпържва тофуто по няколко минути от всяка страна до златисто и хрупкаво.
Хлебчета се разрязват по дължина на две филии. Вътрешната страна на долната филия се намазва със светлия сос. Отгоре се разпределят киселите краставички и отгоре марулята.
Следва тофуто, което се намазва с лютия сос. Ако има още останало от светлия сос, се разпределя и по вътрешната страна на горните филии и се затваря сандвичът с панирано тофу, след което веднага е готов за сервиране.