Начин на приготвяне
Това една рецепта с авокадо, която сигурно никога не сте опитвали, а трябва.
Първо разбиваме яйцето с вилица, в подходяща посуда. Изсипваме оризовото брашно в чиния, като преди това сме го размесили до хомогенна смес с подправките
Измиваме, обелваме и разрязваме авокадото с остър нож на тънки резени.
Потапяме всеки резен първо в брашното с подправките, после в яйцето и накрая пак в брашното с подправките.
Поставяме панираните резени авокадо в купата на еър фрайъра. Поръсваме ги със зехтин. Пържим на 200 градуса, за около 15 минути до приятен загар. По средата на пърженето, обръщаме всеки паниран резен авокадо.
Поднасяме топли и докато са още хрупкави с чеснов сос.
При пърженето авокадото омеква. Отвън е хрупкаво, а вътре е меко.
Да ви е сладко!