Панирано авокадо

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Панирано авокадо
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"При пърженето авокадото омеква. Отвън е хрупкаво, а вътре е меко. Става много вкусно така!"

Необходими Продукти

  • авокадо - 1 бр., твърдо
  • яйца - 1 бр.
  • оризово брашно - 1/3 ч.ч.
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • чеснов сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това една рецепта с авокадо, която сигурно никога не сте опитвали, а трябва.

Първо разбиваме яйцето с вилица, в подходяща посуда. Изсипваме оризовото брашно в чиния, като преди това сме го размесили до хомогенна смес с подправките

Измиваме, обелваме и разрязваме авокадото с остър нож на тънки резени.

Потапяме всеки резен първо в брашното с подправките, после в яйцето и накрая пак в брашното с подправките.

Поставяме панираните резени авокадо в купата на еър фрайъра. Поръсваме ги със зехтин. Пържим на 200 градуса, за около 15 минути до приятен загар. По средата на пърженето, обръщаме всеки паниран резен авокадо.

Поднасяме топли и докато са още хрупкави с чеснов сос.

При пърженето авокадото омеква. Отвън е хрупкаво, а вътре е меко.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: