Начин на приготвяне
Подправката за тофуто съдържа бял пипер, чесън на прах, червен пипер, пушен червен пипер, малко кимион, по желание щипка лют червен пипер, сол.
Булгурът се измива и се сварява в 1 ч.ч. вода.
Нахутът се разбърква с подправките и олиото и се запича на 200 градуса, докато стане леко хрупкав.
Тофуто за рецептата се разрязва на 2 филии по дължина. Върху всяка от едната страна се правят леки прорези по диагонал в двете посоки (образуват се ромбчета).
От двете страни се намазват с малко олио и се втриват подправките. Запичат се също на 200 градуса на фурна, като се обръщат и от другата страна, сред което се връщат да се дозапекат.
За дресинга всички продукти се слагат в блендера, налива се ½ ч.ч. вода и се блендера. Ако има нужда, се налива после и останалата вода.
Зелето се нарязва на ленти и се стрива със сол. Настъргва се морковът. Нарязва се салатата Романа и марулята, ако се използва. Всичко се слага в дълбока купа.
Прибавя се запеченият нахут, тофуто, нарязано на кубчета, и се залива с дресинга. Разбърква се добре и салатата е готова за сервиране.
Опитайте здравословна салата с тофу и най-вкусния дресинг и ще изненадате приятно цялото семейство с нещо различно.