Начин на приготвяне
Брашното се пресява в голяма купа. Прави с кладенче в средата. Яйцето се чуква.
Маслото се разтапя и се добавя в кладенчето. Добавя се захарта и се замесва маслено тесто.
Отделя се 1/4 от тестото. Подготвя се средно голяма тава.
По-голямата част от тестото се разточва, като трябва да бъде малко по-голямо от тавата, за да покрие и стените на тавата. Тестото се разстила по дъното и стените на тавата.
Боровинките се почистват и измиват добре. Ако имате, може да се добавят малинки.
Към отделеното тесто се добавя още брашно, за да се образуват тестени трохи.
Боровинковият пай се поръсва с тестените трохи.
Ваниловата захар се поръсва отгоре.
Фурната се загрява на 180 градуса.
Боровинковия пай се пече за час, като ароматът се разнася доста по-рано из цялата къща.
Определено това е най-вкусния боровинков пай, който сме опитвали.