Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Най-вкусния сладкиш с кайсии

Най-вкусния сладкиш с кайсии

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Най-вкусния сладкиш с кайсии
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
10/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Запазили сме най-доброто за десерт - опитайте нашия най-вкусен сладкиш с кайсии"

Необходими Продукти

  • Бял блат
  • краве масло - 60 г
  • яйца - 2 бр. (само жълтъците)
  • захар - 50 г
  • брашно - 50 г
  • кайсии - 4 бр.(големи)
  • Кафяв блат
  • краве масло - 75 г
  • захар - 75 г
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 75 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • какао - 25 г
  • прясно мляко - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За белият блат се разбиват в купа омекналото масло и захарта. Към тях се прибавят един по един жълтъците. Прибавя се пресятото брашно и се замесва леко твърдо тесто, което се поставя в хладилника за около половин час. През това време се приготвя кафявият блат.

Разбиват се на пухкав крем останалото масло и захар. След това се прибавя яйцето, като продължава да се разбива сместа. Брашното се пресява, смесва се с бакпулвера и какаото. Лъжица по лъжица се сипва от брашното.

Накрая се прибавя прясното мляко. Сместа се разбърква до получаване на гъста, гладка смес.

На дъното и стените на форма с откопчаващ се борд и диаметър 22 см се поставя хартия за печене. Белият блат се разточва леко и се поставя на дъното на формата.

С пръсти се дооформя за да покрие цялото дъно. Кайсиите се режат на две половинки и се нареждат върху блата. Отгоре се разстила равномерно кафявата смес.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса. Ако започне да загаря отгоре, може да се покрие с алуминиево фолио. След като се изпече и се охлади, се поръсва с пудра захар.

Източник: cooks-and-bakes.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: