Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата Айсберг с гриловано тофу и червен боб

Салата Айсберг с гриловано тофу и червен боб

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Салата Айсберг с гриловано тофу и червен боб
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Салата Айсберг с гриловано тофу и червен боб - богата, пъстра, засищаща и изключително вкусна."

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 1 бр.
  • тофу - 200 г
  • гъби - 250 г
  • червен боб - 1 консерва 300 г
  • червен лук - 1 гл., малка
  • черни маслини - 100 г
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • Дресинг
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • майонеза - 4 с.л. (или чеснов сос)
  • универсална подправка - 1 с.л. (риган, босилек и др.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Универсалната подправка съдържа риган, босилек, розмарин, кориандър, мащерка, чесън, сол, черен пипер).

Приготвя се дресингът и се поставя в хладилника.

Гъбите се нарязват на филийки, а тофуто - на две по-тънки филии. Гриловат се с малко мазнина. Когато са готови, тофуто се нарязва на кубчета.

Айсбергът, чушката, доматът и червеният лук се нарязват не много дребно, а маслините - на колелца. Слагат се в купа.

Към тях се прибавят готовите гъби и тофу. Всичко се залива с дресинга и се разбърква богатата салата.

Салата Айсберг с гриловано тофу и червен боб - богата, пъстра, засищаща и изключително вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: