Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Домашен протеинов хляб със семена

Домашен протеинов хляб със семена

Домашен протеинов хляб със семена
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Изключително ароматен, вкусен и най-важното домашно приготвен, без консерванти, без оцветители и без Е-та. Можете да го намажете с различни разядки или да си го хапнете просто така. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • ленено семе - 200 г
  • слънчогледови семки - 160 г сурови, белени
  • котидж сирене - 360 г
  • яйца - 5 бр
  • овесени ядки - 500 г
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашен протеинов хляб със семена - здравословен и много вкусен.

В купа смесваме всички съставки и месим, докато не се получи тесто. След това си подготвяме тава с хартия за печене, намазана със зехтин и прехвърляме сместа вътре.

С мокри ръце оформяме хляба и го печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.

Изключително ароматен, вкусен и най-важното домашно приготвен хляб, без консерванти, без оцветители и без Е-та.

Можете да го намажете с различни разядки или да си го хапнете просто така. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: