Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Пълнозърнест хляб със семена в хлебопекарна

Пълнозърнест хляб със семена в хлебопекарна

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
Пълнозърнест хляб със семена в хлебопекарна
Снимка: Моника Иванова
1 / 2
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
230 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10
"Хлебопекарната - пръв помощник в приготвянето на полезен пълнозърнест хляб със семена"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • топла вода - 180 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 280 г
  • ръжено брашно - 220 г
  • захар - 1 с.л.
  • суха мая - 1 и 1/2 ч.л. (4.5) г
  • маково семе - 2 с.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л. белени
  • сусам - 2 с.л.
  • тиквени семки - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато се прави хляб в хлебопекарна, е важна последователността на съставките и техният точен грамаж.

И така - в съда изсипваме първо водата с прясното мляко и към него добавяме зехтина. След това добавяме солта, захарта и брашната.

Правим малко кладенче с пръст и изсипваме в него сухата мая. Включваме на програма за пълнозърнест хляб и изчакваме да се замеси тестото, след като го замеси спира и добавяме семената.

Ако нямате такава опция, изсипете ги още с брашното.

След като е готов пълнозърнестия хляб, завийте го в кърпа да изстине за 15 минути и се насладете на вкуса му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли да се приготви без хлебопекарна машина само с месене на ръка?
27.11.2022 19:30