Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Сарми и пълнени пиперки

Сарми и пълнени пиперки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сухи чушки - 12 бр.
  • лук - 500 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете почистените от семе сушени пиперки с гореща вода.

Запържете нарязания ситно лук в олио и добавете измития ориз. Посолете и добавете червен пипер. Долейте малко гореща вода.

След като оризът я поеме и набъбне, напълнете чушките и потопете отвора им в брашно.

Завийте и сармички със зелевите листа. В тенджера сипете малко олио и подредете пласт пълнени чушки, пласт сармички. Притиснете с чиния отгоре и залейте с кипнала вода.

Варете, докато водата се поеме от пълнените зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: