Начин на приготвяне
Нарязваме гъбите на средни парчета и ги слагаме в сух тиган, за да се изпари излишната вода, като ги разбъркваме, за да не загорят.
След около 5 минути наливаме олиото, добавяме кравето масло и нарязания на едро лук.
Пържим до пълна готовност за около 8-10 минути, подправяме със сол и черен пипер, добавяме сметаната или майонезата и разбъркваме.
Добавяме нарязаното на парчета топено сирене, което можем да заменим с моцарела.
Бъркаме, докато сиренето се разтопи, и веднага добавяме нарязани на малки жулиени краставички, след което отстраняваме от котлона.
Последно добавяме копър и оставяме гъбената плънка да изстина напълно.
Разточваме бутертестото на правоъгълник с дебелина около 0.5 см, който разделяме на по-малки правоъгълници. Размерът на бъдещите хрупкави бутерки е по ваша преценка, формите също.
Слагаме от плънката на всеки правоъгълник и завиваме на фунийка или други форми. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене и ги намазваме с белтък. По желание поръсваме със сусам.
Печем предястие бутерки с гъби Кладница в загрята на 220 ℃ фурна за 20-25 минути или до зачервяване.
Това предястие с гъби кладница или закуска за пикник и следобяд е вкусно както топло, така и студено.
Добър апетит!