Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени котлети сладки картофи

Печени котлети сладки картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Печени котлети сладки картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Печени сладки картофи - все едно за правени на грил. Разберете тайната им"

Необходими Продукти

  • сладки картофи - 3 бр. (обикновени и/или лилави)
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • лук на прах - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • магданоз - сушен
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и разрязват на сравнително тънки филии по дължина.

Всяка филия се поставя легнала между две клечки за хранене. Правят се множество прорези по цялата филия откъм късата страна.

Обръща се и се повтаря същото, но прорезите са вече леко по диагонал.

По този начин, когато след това всяка филия се хване от двете къси страни и се дръпне настрани, се разтяга като акордеон.

Смесват се подправките със зехтина и картофите и се намазват с тази смес.

Разпределят се в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат в загрята на 210 °C фурна с вентилатор за 15-20 минути.

След това се обръщат и се пекат още 10 минути и от другата страна.

Сервират се печени сладки картофи с чеснов сос или друг сос по избор, докато са горещи и хрупкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: