Начин на приготвяне
Спанакът се измива и нарязва. Лукът и чесънът се наситняват.
В сгорещено олио се запържват лукът и чесънът на слаб огън за няколко минути, докато омекнат.
Налива се прясното мляко и се прибавя крема сиренето. Когато заври, се намачква крема сиренето и се разбърква, докато се смеси и се образува сос.
Прибавя се спанакът и с разбъркване се готви, докато омекне и той.
Добавя се сол и черен пипер на вкус, соев сос и настърганият кашкавал. Оставя се за още няколко минути, докато се разтопи кашкавалът, като от време на време се разбърква.
Когато всичко е готово, се оставя да се охлади разядката със спанак и се прибира в хладилника.
Сервира се спаначена разядка с крема сирене с тортила чипс.