Начин на приготвяне
Почистете чушките от дръжки и семки и ги попарете за минута-две във вряща вода.
Нарежете лука и морковите на дребно, след което ги сложете в дълбок тиган, да се задушат.
Почистете, нарежете гъбите и ги прибавете в тигана заедно с нарязаните на ситно сушени домати.
Когато зеленчуците омекнат, добавете измития ориз заедно с чаша вода.
Овкусете плънката със сол, смлян черен пипер, мащерка и джоджен.
Напълнете чушките и ги наредете в намазнена тавичка. Ако ви остане от плънката, може да я разпределите отстрани на чушките.
Печете сочните пълнени чушки във фурна на 200 °C за около час или до готовноста на ориза.
Сервирайте пълнени жълти чушки със сос по желание. Честита пролет! :)