Начин на приготвяне
Нарязваме тиквичките на пънчета около 7-8 сантиметра и издълбаваме вътрешността с лъжичка. Готови, изчистени тиквичките ги поставяме в тенджера с вряща вода за около 3 минути и ги вадим с решетъчна лъжица.
Приготвяме си плънката, като нарязваме на ситно лука и го запържваме на тиган, докато омекне.
Добавяме каймата, като я раздробяваме, докато не стане на трохи и добавяме малка част от издълбаната вътрешност на тиквичките.
Малко преди да свалим от тигана, добавяме и наситнения магданоз и копър.
На вкус добавяме черен пипер и сол. В намаслена тавичка редим тиквичките и ги пълним с готовата плънка.
Слагаме да печем на умерено загрята фурна за около 25-30 минути, като малко преди да са напълно готови, редим върху всяка тиквичка парченца кашкавал, за да се запече.
Готовите вече пълнени тиквички ги гарнираме със соса от разбитото кисело мляко с чесън, копър и сол.
Пълнените жълти тиквички с кайма и кашкавал са много вкусни!
Коментари