Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени жълти тиквички с кайма и кашкавал

Пълнени жълти тиквички с кайма и кашкавал

Пълнени жълти тиквички с кайма и кашкавал
Снимка: Камелия Григорова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Не ги разбираме онези хора, които само се облизват, а още не са опитали от нашите лесни пълнени тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • кайма - 250 г
  • кашкавал - 50 г
  • лук - 1 бр
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • копър - 2 - 3 стръкчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио
  • за гарниране сос
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (200 г)
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1 стръкче
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на пънчета около 7-8 сантиметра и издълбаваме вътрешността с лъжичка. Готови, изчистени тиквичките ги поставяме в тенджера с вряща вода за около 3 минути и ги вадим с решетъчна лъжица.

Приготвяме си плънката, като нарязваме на ситно лука и го запържваме на тиган, докато омекне.

Добавяме каймата, като я раздробяваме, докато не стане на трохи и добавяме малка част от издълбаната вътрешност на тиквичките.

Малко преди да свалим от тигана, добавяме и наситнения магданоз и копър.

На вкус добавяме черен пипер и сол. В намаслена тавичка редим тиквичките и ги пълним с готовата плънка.

Слагаме да печем на умерено загрята фурна за около 25-30 минути, като малко преди да са напълно готови, редим върху всяка тиквичка парченца кашкавал, за да се запече.

Готовите вече пълнени тиквички ги гарнираме със соса от разбитото кисело мляко с чесън, копър и сол.

Пълнените жълти тиквички с кайма и кашкавал са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Камелия Григорова
Камелия Григорова
и вкусна
23.07.2018 21:24
Потребител#215947
Потребител#215947
Чудесна рецепта:)
27.06.2018 21:26