Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говежди стек с яйчен сос и кашкавал

Говежди стек с яйчен сос и кашкавал

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Говежди стек с яйчен сос и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • говеждо филе - 600 г
  • сметана - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 1/2 винена чаша
  • олио
  • брашно - за овалване
  • сол
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на плоски парчета с дебелина около 2 см. Посолете, оваляйте в брашно и изпържете в сгорещеното олио. Разбийте яйцата със сметаната, маслото и виното.

Прибавете кимион и сол и задушете на водна баня до зачервяване. Половината от соса изсипете в метално плато, отгоре наредете стековете и залейте с останалия сос.

Прибавете нарязания на кубчета кашкавал. По желание може да запечете във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: