Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говежди кръгчета в доматен сос

Говежди кръгчета в доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Говежди кръгчета в доматен сос1 / 2
30/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 4 пържоли
  • шунка - 4 филийки пушена
  • яйца - 2 бр., сварени
  • сирене - 150 Пекорино
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • магданоз - 5 с.л., ситно нарязан
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязан
  • доматен сос - 150 мл
  • червено вино - 5 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бульон - 2/3 ч.ч. телешки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейтефурната на 160 градуса. Сложете говеждите пържоли на намазнена хартия. Покрийте соще един лист хартия и ги начукайте, за да станат много тънки. Върху всяка пържола сложете по една филийка шунка със същия размер.

Обелете сварените яйца и ги намачкайте. Овкусете добре с черен пипер и сол. Сложете настърганото сирене в купата с яйцата. Прибавете чесъна и нарязания магданоз. Разбъркайте добре. След това с лъжица поставете от сместа върху всяка от пържолите.

Навийте пържолите на ролца като започнете от двете срещуположни страни.

Загрейте зехтина и запържете съвсем леко ролцата от двете страни. След това ги преместете в тава за печене.

Запържете лука в тигана за около 3 минути и прибавете към него доматения сос, червеното вино, дафиновите листа и бульона. Овкусете със сол и черен пипер и сложете сместа да се вари. След това изсипете соса върху телешките рулца.

Покрийте тавата и печете във фурната за около час. Сервирайте месото, залятото със соса и поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: