Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Пролетна салата с манголд

Пролетна салата с манголд

Пролетна салата с манголд
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Пролетна салата с манголд, която да гарнирате със сварено яйце и да се насладите на здравословен вкус и енергия."

Необходими Продукти

  • манголд - 1 шепа
  • краставици - 1/2 бр.
  • репички - 4 бр.
  • зелен лук - 2 стр.
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата манголд се измиват, почистват от дебелите жилки и накъсват.

Краставицата се обелва и нарязва на полумесеци, репичките на кръгчета.

Почистеният зелен лук се нарязва на дребно, след което всички продукти се слагат в дълбока чиния или купа.

Салатата от манголд се посипва със зрънца царевица, след което се овкусява със сол, зехтин и ябълков оцет.

Гарнираме пролетната салата с манголд с нарязано сварено яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: