Начин на приготвяне
Спанакът, пресният лук, чери доматите и морковите се измиват и се отцеждат от водата. Единият морков и цвеклото се настъргват на по-едро ренде или се нарязват на малки кубчета.
Чери доматите се нарязват на половинки или четвъртинки, според големината им. Скилидката чесън се пресова, зеленият лук се нарязва на дребно, спанакът се накъсва или нарязва. Маслините се обезкостяват и се нарязват на половинки.
Всички зеленчуци се смесват в дълбока купа, поръсват се със сол, зехтин и лимонов сок и се разбъркват.
От другият морков с помощта на белачка се правят дълги ленти, които се навиват и от тях се оформят цветовете на минзухарите.
По желание във всяко цвете може да сложите по една маслина. За листенца може да си оставите няколко пера зелен лук.
Накрая зеленчуковата салата се поднася поръсена със слънчогледовите семки и декорирана с морковените минзухари и фунийките царевичен чипс.
Пролетната салата минзухари е готова.