Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Лесна и пухкава питка на топки

Лесна и пухкава питка на топки

AlexAlex
Чирак
8992229
Лесна и пухкава питка на топки
Снимка: Alex
1 / 2
07/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
125 мин.
Порции
7
"Лесна и пухкава питка на топки, която може да приготвите за празник или без повод. Като накъсате питката на хлебчета, може да приготвите с тях всякакви сандвичи."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 7 г
  • захар - 10 г
  • сол - 10 г
  • зехтин - 30 г
  • вода - около 300 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, маята, захарта и солта в голяма купа.

Добавете зехтина и постепенно добавяй топлата вода, докато се формира меко тесто.

Замесете тестото добре за около 5 минути, докато стане гладко. Покрийте купата с кърпа и оставете тестото да втаса за около 1 час. След като тестото е втасало, разделете го на топки.

Подрежете ги в предварително намазана тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса Целзий за около 20-25 минути, докато станат златисти.

Лесна и пухкава питка на топки, която може да приготвите за празник или без повод. Като накъсате питката на хлебчета, може да приготвите с тях всякакви сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: